Structuri metalice pentru suportul panourilor fotovoltaice pe acoperisuri

Unul din segmentele industriale si comerciale din domeniul constructiilor metalice il reprezeinta sistemele de fixare panouri fotovoltaice pe acoperisuri, adica sistemele din otel zicat sau aluminiu.

Proiectam, producem si montam structuri metalice pentru sustinerea panourilor fotovoltaice pe acoperisuri drepte in panta. Conditia principala este este legata de tipul structurii acoperisului, fiind necesar ca aceasta sa permita montarea de panouri solare fara riscuri si de calitatea acestuia.

Incepem prin calcularea gradului de inclinare al structurii metalice cu rol de suport si amplasarea acesteia structuri pe acoperis in baza proiectului. Avem grija sa alegem varianta optima pentru utilizarea eficienta a suprafetei si pentru folosirea la maxim a luminii provenite de la Soare.

Realizam structuri metalice pentru montarea de panouri solare pe pe acoperisul halelor industriale, spatiilor comerciale, service-urilor auto, cladirilor de birouri si al acoperisurilor cladirilor rezidentiale.

Structuri metalice panouri fotovoltaice - montare pe sol

Proiectam, producem si montam structuri metalice pentru fixarea panourilor fotovoltaice pentru toate tipurile de teren: structuri de panouri fotovoltaice montate pe suporti de beton, fundatii, traverse din beton sau direct pe sol prin stalpii metalici din otel zincat.

Proiectarea sistemului de fixare a panourilor fotovoltaice la sol se realizeaza in functie de studiul geotehnic al terenului si testarea cu piloti pentru rezistenta la tractiune sau impingere. Aceste studii si teste ofera posibilitatea calcularii exacte a rezistentei oferite de structura metalica pentru sustinerea panourilor fotovoltaice in concordanta cu factorii de mediu.

Fixarea panourilor fotovoltaice pe structura metalica de baza se realizeaza cu ajutorul clipsurilor de mijloc , al celor de capat din aliaj de aluminiu 6063 si al suruburilor zincate, special fabricate pentru fixarea panourilor fotovoltaice.

Structuri metalice pentru plasarea panourilor fotovoltaice pe fatadele cladirilor

Una din cele mai eficiente solutii pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile o reprezinta fatadele cortina ale cladirilor, care se pot configura pe baza tehnologiilor avansate in fatade cu celule fotovoltaice incorporate.

Prin introducerea modulelor fotovoltaice structurile de fatada cortina ale cladirilor se realizeaza efecte arhitectonice deosebite, prin imbinatarea functionalitatii cu designul, producandu-se energie verde intr-un mod eficient. In acest mod, panourile solare devin un material de constructii multifunctional.

Avantaje

Avantajele integrarii sistemelor fotovoltaice in structuri de fatada

Economisiți spațiul suplimentar necesar structurii de sustinere ale panourilor fotovoltaice clasice

Reduceti consumul de energie electrica pentru instalatiile de aer conditionat pe timpul verii, deoarece panourile solare actioneaza ca un sistem de umbrire

Cantitatea de energie electrica generata de cladire se mareste considerabil deoarecele fatadele cladirilor sunt mult mai mari decat acoperisul acestora

Se obtine izolarea termica a cladirii prin folosirea unor panouri solare

Contact

Echipa Buildone este aici pentru a vă oferi suport și pentru a răspunde tuturor întrebărilor dvs. legate de serviciile si produsele noastre de ventilatii. Pentru a solicita o ofertă personalizată sau pentru a afla mai multe detalii despre cum vă putem ajuta cu proiectul dumneavoastră, ne puteți contacta

Build One A.G. srl
Calea Campulung nr 3 E, Pitesti, Arges

office@buildone.com